Surface 2 comparativ cu alte tablete

Microsoft a început să-și promoveze produsele folosind o tactică controversată. În noile reclame în care firma își prezintă tableta Surface 2, acesta este direct comparat cu produsele altor companii, precum Galaxy Tab 3 10.1 și Apple iPad Air.

ipad-air-surface-2-nexus_galaxy_tab_hero_thumb

Având în vedere că tactica atacurilor directe a mai fost folosită, metoda este probabil cea mai eficientă, când vine vorba de atragerea atenției posibililor clenți.

În reclamele cu atac direct, vom vedea noul Surface 2 ce rulează Windows RT 8.1, comparat cu iPad Air și Galaxy Tab 3 10.1. Se insistă mai ales pe lipsa porturilor (USB și HDMI) mai ales în cazul iPad-ului, cu toate că există adaptori pentru acest scop (care trebuie cumpărat separat) iar în cazul Galaxy Tab-ului se insistă pe lipsa portului USB full-size cu funcție de gazdă, prin care se poate conecta un stick USB sau un aparat foto. Într-un alt atac direct la adresa iPad-ului, Microsoft spune că Surface 2 are iar un avantaj uriaș mulțumită piciorului integrat în carcasa dispozitivului, cât și din cauza posibilității de a crea mai multe conturi de utilizatori, funcții ce nu se regăsesc pe iPad.

Deși tabletele Surface și Surface 2 sunt excepționale, atât ca tablete cât și ca laptopuri, Microsoft a uitat să menționeze că OS-urile Android și iOS, au un avantaj uriaș, când vine vorba de aplicații.

De asemenea se spune că unele modele se confruntă cu supraîncălzirea. Din cauza căldurii generate, ecranul devine mai întunecat, până la punctul în care dispozitivul devine inutilizabil. Aparent, tabletele se încălzesc atunci când utilizatorul rulează jocuri, sau mai multe aplicații în același timp (multitasking). Firma susține că știe de problema supraîncălzirii și că lucrează la un update ce va rezolva problema apărută. Până ce actualizarea va fi lansată, conform purtătorului de cuvânt a firmei, dispozitivul supraîncălzit trebuie lăsat un minut să se răcească, iar acesta îsi va recăpăta luminozitatea anterioară. Microsoft a introdus noul Surface ca și un instrument pentru multitasking, iar faptul că dispozitivul se comportă în acest fel, nu este un semn bun, însă nu este primul dispozitiv care se confruntă cu problema încălzirii, și sunt sigur că problema va fi rezolvată în scurt timp.

Sursa: Microsoft Surface Youtube

About the author