Tableta Windows de la HTC?

Tot mai multe companii producătoare de tablete au început să adopte Windows 8 ca sistemul de operare a produselor pentru a beneficia de o cotă de piață tot mai mare la segmentul tabletelor, care în acest moment este foarte competitiv, și începe să depășească și vânzările de laptopuri / calculatoare tradiționale. Se pare că nici compania taiwaneză HTC nu vrea să fie lăsat în urmă și lucrează la o tabletă cu Windows 8, conform NPD DisplaySearch, firma de consultanța și de cercetare de piață.

HTC concept tableta

Conform raportului din data de 28 Martie care a fost prezentat de DisplaySearch la conferința anuală în Taipei, noua tabletă ar avea un ecran Full HD de 10.1 inch produs de LG Display Co. și ar fi ansamblat de compania producătoare de laptopuri, Pegatron. Planurile pentru producție în masă a început în primul sfert al anului și este deja în curs conform DisplaySearch. Microsoft și HTC nu au comentat raportul, deci încă nu avem informații oficiale.

Prima încercare a companiei taiwaneze de a pătrunde pe piața tabletelor a fost în anul 2011, când a lansat tableta HTC Flyer, o tabletă Android premium, dar datorită prețului prea mare nu a avut succes. Nici tableta HTC Jetstream, care a fost disponibil în Statele Unite, nu a avut un succes datorită concurenței ca Apple și Samsung.

Oare un model cu Windows 8 ar ajuta HTC pentru a concura la dominanța pieței de tablete? Până în acest moment, tabletele cu noul Windows nu prea au avut un succes, dar credem că o tabletă excepțională la un preț accesibil ar fi de ajuns pentru a aprinde vânzările tabletelor cu Windows 8. Numai compania Asus a avut tablete în această categorie, demne de menționat, ca Asus MemoPad Smart sau Asus Transformer TF600. Vânzările tabletei Surface sunt sub așteptările Microsoft, deci o tabletă echilibrată cu sistemul de operare al companiei Microsoft ar fi binevenit.

Sursa: ChinaPost via Tablet-News

About the author