Viitorul Windows Phone 8

ABI Research a emis un raport despre Windows Phone și IOS și despre viitorul lor pe piața intreprinderilor. Conform acestui reportaj situația Windows Phone-ului s-a îmbunătățit cu mult, deoarece IOS 7 nu a reușit să furnizeze o îmbunătățire considerabilă.

windows-phone-8

Nimeni nu poate nega faptul că Apple este un uriaș pe piața consumatorilor, iar Windows Phone este tânăr, fără experiență, dar în plină expansiune. Din cauza investițiilor făcute în favoarea dezvoltării sistemelor, rata adoptării a noului sistem crește tot mai mult.

În prezent, Microsoft are 3 sisteme operaționale pe diverse hardware-uri. Desktopurile, laptopurile și tabletele suportate au platforma Windows 8.1, în timp ce Surface 2 și alte tablete cu chipuri ARM sunt puse în funcțiune de Windows RT 8.1. În final avem Windows Phone 8 pentru smartphone-uri.

Știind că Microsoft lucrează la o modalitate de a-și unifica serviciile și software-urile, cum vor arăta sistemele operaționale în viitor? Conform Executive VP Devices and Studios at Microsoft, Julie Larson-Green, compania nu va mai avea 3 versiuni de Windows, ci va uni produsele sub aceeași nume.

Game engine-urile deja au început să profite de avantajul oferit de similitudinile versiunilor. Planurile încă nu au fost confirmate oficial, privind modalitatea de unificare a sistemelor, dar probabil vom vedea că Windows Phone și RT se vor contopi într-un sistem nou, iar Windows 8 va rămâne produsul „flagship” destinat desktopurilor, laptopurilor și tabletelor Intel.

Microsoft are șanse foarte bune de a-și câștiga utilizatori, iar compania probabil va și profita de ocazie, conform reportajului ABI Research.

Numai timpul ne va confirma dacă se vor adeveri predicțiile, sau nu.

Sursa: GsmArena

About the author