Windows Blue, sistemul de operare de urmatoarea generatie

Microsoft se pregătește să lanseze un sistem de operare low-cost care va oferi actualizări regulate mai mult consumatorilor. Sistemul de operare sub numele de cod Blue va fi lansat pe piață cu un preț acceptabil. Lansarea noului sistem de operare este așteptat în mijlocul anului 2013 şi va include modificări UI și o modificare totală a platformei. Scopul companiei Microsoft este să atingă  un interes mai mare în întreaga lume cu acest sistem de operare. Abordarea este foarte simplă, Windows Blue va avea un preț foarte redus.

Odată cu eliberarea noului sistem de operare, planul SDK va fi actualizat pentru a sprijini noua versiune și Microsoft va opri acceptarea aplicațiilor construite special pentru Windows 8, împingând dezvoltatorii să creeze aplicații pentru Windows Blue. În ciuda schimbării planului SDK aplicațiile Windows 8 vor rula pe Windows Blue. Norma noului Windows va fi actualizarea anuală. Pentru ca sistemul de operare Windows Blue să ruleze fără probleme după actualizările necesare, trebuie să aveți copia autentică a sistemului de operare. Deoarece aplicațiile ”built-in” și Windows Store au proprietăți de a încetini tot sistemul de operare în cazul în care folosiți o versiune piratată.

Microsoft cu acest proiect vrea să devină mai competitiv în raport cu platformele rivale de la Apple și Google. Voi ce părere aveți, Microsoft o să reușească să intră în luptă cu iOS și Android pentru titlul de cel mai răspândit sistem de operare pe lume?

Sursa: The Verge

About the author