Windows Phone 8.1 sosește la începutul anului 2014

Nokia şi Microsoft nu de mult au lansat noua actualizare GDR3 pentru Windows Phone 8, dar deja se zvoneşte că îşi fac planuri pe anul viitor, când va fi lansată o actualizare mult mai complexă, Windows Phone 8.1 Blue.

1f8b71d2-ff09-4598-9c3c-560a6aa1c596

Am auzit deja de o vreme bună zvonuri despre WP 8.1 şi se pare că în final noul sistem de operare intră pe teren cu un multi-tasking mai bun şi asistenţă de voce ca Siri, Cortana. În timp ce actualizarea GDR3 face posibilă închiderea manuală a aplicaţiilor, WP 8.1 va fi capabil să organizeze şi să reorganizeze chiar şi notificările. Ne aşteptăm ca WP 8.1 să fie anunţat la MWC din Barcelona la începutul anului viitor.

Un alt zvon spune că noul sistem va apărea pe două dispozitive Lumia, numite Goldfinger şi MoneyPenny. Cu toate că încă nu există specificări se crede că Goldfinger va fi un model lung creat de Nokia cu tehnologia “3D Touch”. Este o tehnologie asemănătoară cu Air Touch aplicat la Samsung Galaxy S4, însă este mult mai avansată.

Cel mai surprinzător lucru este faptul că în viitor Windows Phone ar putea evita folosirea tastei “back” , care era o funcţie de bază în acest sistem de operare. Microsoft ar face această schimbare deoarece din marea majoritate a feedback-urilor au constatat faptul că această funcţie nu este atât de des utilizată. Încă nu se ştie cum ar arăta design-ul multi-tasking dacă ar dispărea această tastă însă sunt convins că Microsoft are deja idei deosebite despre acest lucru.

Sursa: GsmArena

About the author