Zvonuri Windows Phone 8.1

Windows-Phone-8.1-Blue-Concepts1

Microsoft a ajuns numai la testarea internă a noului update Windows Phone 8.1, însă o fotografie publicată, ne dezvăluie faptul că compania are în plan abordarea butoanelor on-screen. Fotografia mică postată de @evleaks, ne arată o platformă standard, cu butoanele Back, Windows și Search, toate on-screen, pe screenshot-ul noului Windows 8.1.

The Verge susține că compania va implementa butoanele virtuale ca și înlocuitori, pentru telefoanele care nu au butoane fizice, pentru aceste funcții. Se presupune că Microsoft va renunța la folosirea butoanelor fizice, pentru a reduce costul telefoanelor. În modul următor producătorii vor avea opțiunea de a fabrica modele simple fără butoane fizice, în timp ce alte modele vor avea în continuare butoane capacitive sau fizice, fără butoane on-screen.

wp81ssscreenshot

Deși obiectivul butoanelor virtuale este de a reduce costul producției, renunțarea la cele fizice va însemna, că producătorii de dispozitive Android vor avea ocazia de a fabrica handset-uri Windows Phone cu un hardware aproape identic. Microsoft încercă de o vreme, să convingă producătorii de a încărca Windows pe dispozitivele Android, compania se gândește chiar și la lansarea sistemelor Windows Phone și RT gratis, pentru companiile de producție. Încercarea, are scopul de a promova OS-ul și mai mult pe piața dispozitivelor mobile, firma aflându-se pe locul trei a sistemelor operaționale, are nevoie de utilizatori.

Deși screenshot-ul nu ne dezvăluie multe despre noul Windows 8.1, Microsoft are în plan o prezentare amănunțită la conferința firmei anul viitor. Update-ul urmează să includă un centru de notificări, un asistent personal „Cortana”, îmbunătățiri la Skype, și diverse schimbări la UI.

De asemenea, prin eforturi susținute, firma a ajuns să găzduiască 200,000 de aplicații pe Windows Phone Store. Cu o pornire modestă în 2010, în Iunie aveau deja 100,000 de aplicații valabile, numărul urmând să fie dublată de sărbători.

Microsoft va lansa de sărbători carduri cadou, în valoare de 100 de milioane de dolari, valabile la dealeri, astfel ajutând utilizatorii să se bucure de cele mai noi aplicații apărute. Windows Store este valabil în 190 de țări, și oferă 200,000 de aplicații, servind zilnic 12 milioane de utilizatori (download). Cererea nu atinge pragul de 1 miliard cum este în cazul Google Play Store și Apple App Store, însă firma a acoperit deja majoritatea aplicațiilor cheie.

Sursa: The Verge, Engadget

About the author